Vezi categoria de promoții lunare!

CLICK AICI

Ce este mozaicul?

Ce este mozaicul?
Adaugat in Noutati pe 29.08.2022

Mozaic din gama Orient Ceramic

Dacă nu te-ai decis încă să folosești mozaic Orient Ceramic pentru decorarea casei tale, îți putem oferi câteva motive bine întemeiate pentru care acesta ar putea fi potrivit pentru planurile tale de amenajare. Plăcile de mozaic sunt durabile, aspectuoase și se bucură de o istorie bogată în ceea ce privește designul interior. Mozaicul înseamnă designuri superbe și complexe, ce au captat atenția oamenilor de-a lungul secolelor, printr-o gamă variată de culori și modele.

Plăcile ceramice sunt o opțiune excelentă pentru decorarea casei, însă mozaicul Orient Ceramic are avantajul adaptabilității în design. Mozaicul, spre deosebire de alte tipuri de artă decorativă, este cel mai adesea conceput pentru amenajarea pardoselilor sau pentru a fi utilizat ca accent decorativ, motivele principale fiind acelea că este ușor de curățat, de întreținut și rezistă timp îndelungat.

O scurtă istorie a mozaicului

Mozaicul - acele plăcuțe plate, colorate, din sticlă, piatră sau ceramică, aranjate pentru a crea scene complicate cu oameni, locuri, animale și desene - reprezintă una dintre cele mai vechi forme de artă din lume. Deși se regăsesc în multe țări și au fost dezvoltate în multe civilizații antice diferite, mozaicurile au fost cele mai proeminente în lumea elenă – Grecia antică și Roma antică, în lumea bizantină - Africa de Nord din zilele noastre, precum și în multe țări din Orientul Mijlociu.

Primele mozaicuri au fost realizate prin încorporarea de pietricele în teracotă. Acest lucru a creat modele cu o textură rotunjită interesantă, însă culorile erau limitate. Până în anul 200 î.Hr. au fost create plăci speciale, în formă de cuburi, numite tesserae, special pentru a realiza mozaicuri. Primele tesserae au fost realizate din piatră, cărămidă și teracotă, care erau materiale de studiu deosebit de potrivite pentru a crea podele de mozaic. Mai târziu, tesserae au fost realizate din sticlă pentru mozaicurile de perete și de tavan. Aceste tesserae de sticlă erau capabile să capteze și să reflecte lumina naturală, conferind piesei o strălucire aparte.

Mozaicurile au fost la modă periodic, dar au fost folosite în principal în arta religioasă de-a lungul secolelor. În zilele noastre, stilurile abstracte au devenit populare, iar mozaicurile au fost încorporate în arta suprarealistă. Și, la fel ca în antichitate, ele reprezintă în continuare o modalitate uimitoare de a-ți accentua locuința, creând senzația de regalitate. Fie că-ți dorești o podea spectaculoasă în antreu sau pur și simplu vrei un décor fantastic pentru zona de lucru din bucătăria ta, cu mozaic de la Orient Ceramic poți menține vie o formă de artă străveche, ce nu trebuie nicicând uitată! 

Despre mozaic în zilele noastre

Astăzi, plăcile de mozaic sunt încă o alegere populară în rândul designerilor de interior și a arhitecților, iar varietatea de materiale și modele este mai mare ca niciodată. De la ceramică la piatră și sticlă, cu modele pătrate simple și clasice sau complicate, plăcile de mozaic contemporane pot fi folosite peste tot, de la podele la dușuri și spații exterioare.

Conferind atractivitate și structură unui spațiu, chiar și cele mai simple mozaicuri adaugă o textură vizuală grafică unui decor. Plăcile de mozaic sunt un mix de culori, forme și dimensiuni pentru pentru a crea un aspect echilibrat și distinct în orice aplicație. 

Plăcile de mozaic modern sunt compuse, de obicei, din fragmente de material de mici dimensiuni, atașate în prealabil cu ajutorul adezivilor pentru a crea foi individuale. Folosind cel mai adesea suporturi de plasă, aceste plăci oferă o modalitate mai rapidă și mai simplă de a instala modele complexe în orice amenajare, păstrând în același timp stilul și textura unice ale mozaicului.

Cum se montează plăcile de mozaic?

Montajul plăcilor moderne de mozaic este relativ simplă. În primul rând, acestea nu necesită atât de multă tăiere ca alte tipuri de plăci, datorită suportului din plasă. În plus, permit dispunerea mai rapidă și mai precisă a modelului, în loc de instalarea manuală a fragmentelor individuale de model. Instalarea plăcilor de mozaic necesită, însă, atenție și un anumit nivel de experiență, în special în ceea ce privește etanșarea chitului și așezarea corectă a plăcilor. 

Prin comparație cu gresia standard, mozaicul este mai ușor de instalat, deoarece nu ai nevoie de echipamente speciale pentru a tăia foaia de plasă de care acesta este atașat. De fapt, procesul este similar cu cel de montare a plăcilor ceramice de perete. La interior, plăcile de mozaic se atașează folosind adeziv pentru plăci ceramice în strat subțire, iar la exterior cu ajutorul mortarelor, de preferat.

Montajul plăcilor de mozaic se începe de la centrul suprafeței, instalând mai întâi toate foile întregi. Apoi, se pot realiza orice tip de tăieturi necesare în jurul obstacolelor și marginilor. La final, se pot instala garnituri sau plăci de accent, iar după ce adezivul s-a întărit suficient, plăcile pot fi chituite și ulterior curățate.

Cum se folosesc plăcile de mozaic în designul de interior?

Mozaicul este și va fi întotdeauna la modă și îți permite să obții orice aspect la care visezi, fie că este vorba de o atmosferă retro sau de un mediu mai actual, contemporan. Există o multitudine de aplicații în care poate fi utilizat. De exemplu, poți folosi mozaic pentru a crea un efect wow în baie sau în zona de lucru din bucătăria ta sau poți utiliza diverse modele speciale pentru a decora pereții la interior, podeaua din living sau o piscină dacă deții una.

Cel mai popular decor este acela de a folosi mozaic baie Orient Ceramic pentru a crea un perete de accent într-o baie generoasă. O idee excelentă ar fi să alegi plăci de mozaic în culori vibrante, pe care să le asortezi cu plăci ceramice de pardoseală relativ discrete. Iar dacă vrei ca mozaicul să iasă în evidență, alege o nuanță mai deschisă pentru materialul de chituire.

Descoperă cele mai frumoase modele de mozaic la Orient Ceramic!

Plăcile de mozaic sunt modalitatea perfectă de a adăuga personalitate și stil casei tale. Fie că ești în căutarea unui design colorat pentru a-ți înveseli bucătăria sau a unuia mai discret pentru baie, la Orient Ceramic vei găsi modele din cele mai diverse capabile să satisfacă toate gusturile și preferințele. Colecția de modele mozaic Orient Ceramic este una fără egal, aflată într-o permanentă actualizare pentru a ține pasul cu cele mai recente tendințe. Vizitând magazinul Orient Ceramic, vei găsi cu siguranță designul perfect pentru casa ta! 

Coșul de cumpărături

Nu ai adăugat niciun produs în coș
Continuă cumpărăturile