Vezi categoria de promoții lunare!

CLICK AICI

Cum să alegi gresia potrivită pentru interiorul și exteriorul casei tale?

Cum să alegi gresia potrivită pentru interiorul și exteriorul casei tale?
Adaugat in General pe 10.01.2023

Atunci când alegi plăcile de gresie pentru interior sau exterior, trebuie să ții cont de mai multe aspecte decât se poate vedea la prima vedere. Aceste plăci de gresie interior sau de exterior sunt prezente de mulți ani pe piața de materiale de construcție și nu e de mirare de ce - datorită eleganței, stilului și versatilității acestora. Gresia este folosită într-o varietate de forme și dimensiuni pentru a îmbunătăți aspectul casei tale, și există multe tipuri diferite de gresie care sunt perfecte pentru a fi folosite pe pardosea sau în spatele casei tale, pentru o notă artistică și ușor de curățat a spațiului.

Dacă dorești să cumperi plăci de gresie exterior, o poți face căutând online sau în magazinele Orient Ceramic din apropierea ta.

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi plăci de gresie pentru casa ta?

Alegerea stilurilor, modelelor și structurii pentru gresie și faianță poate fi dificilă: există o selecție imensă de la zeci de producători, de la opțiuni economice la altele destul de scumpe. 

Va fi nevoie să fii atent la:

1. Forma gresiei

Pentru a nu face greșeli, mai întâi de toate, trebuie să cunoști parametrii camerei în care renovezi. Uneori, oamenii nu acordă atenție dimensiunilor la această gresie living, concentrându-se doar pe design. Cu toate acestea, dacă dorești ca interiorul casei să arate holistic și frumos, este mai bine să te gândești la toate în avans.

Trebuie să alegi forma gresiei, astfel încât să existe cât mai puține tăieturi. Poți alege dintre plăci de gresie hexagonală și alte forme, dar mărimea acestora este la fel de importantă. Pe piață poți găsi cu ușurință plăci de gresie 120x120, gresie 80x80, gresie 60x60 sau gresie 30x30.

De asemenea, merită calculat numărul de plăci. Ar trebui să păstrezi o marjă și să cumperi plăci suplimentare încă de la început, deoarece plăcile de gresie pot fi deteriorate în timpul instalării și trebuie înlocuite.

Este important să reții că dimensiunea plăcilor poate fi diferită de cea indicată de producător sau de comerciantul cu amănuntul. Poate exista o eroare de câțiva milimetri, deoarece în timpul arderii la temperaturi ridicate este imposibil să se prevadă comportamentul materialului 100%. Dacă fiecare milimetru contează, este mai bine să alegi plăci rectificate - marginile lor sunt deja tăiate după ardere și, prin urmare, dimensiunile sunt mai clare și mai corecte.

Vrei să economisești spațiu sau te deranjează îmbinările? Alege plăci subțiri din gresie porțelanată, cu o grosime mai mică de 5 mm. Grosimea subțire face ca aceasta să fie ușor de placat și, datorită formatului mare, îți permite să plachezi rapid suprafețe mari. Poate fi așezată chiar și peste alte plăci fără a “fura” centimetri prețioși de spațiu.

2. Destinația gresiei

Atunci când alegi o gresie, trebuie să înțelegi în mod clar scopul acesteia, adică dacă va fi folosită pe podea sau pe perete, în interior sau exterior.

De multe ori, oamenii nici măcar nu sunt conștienți de distincția dintre gresie și plăcile de faianță și utilizarea lor. Cu toate acestea, acest criteriu este foarte important. În producția de plăci de perete, producătorii se concentrează mai mult pe proprietățile decorative ale materialului decât pe durabilitate. Astfel, aceste modele gresie și faianță baie sunt frumoase, dar nu neapărat rezistente pentru placarea pardoselii. Plăci de gresie baie sau gresie bucătărie sunt alese pentru designul lor, pe când o gresie de pardoseală este aleasă în primul rând după duritatea ei. Simplu, nu?

După cum s-a menționat, plăcile de gresie pentru pardoseală sunt mai rezistente decât cele de perete. Pentru a rezista cât mai mult timp, acestea îndeplinesc următoarele criterii:

  • sunt rezistente la uzură: modelul de pe astfel de plăci nu se șterge, ceea ce este important deoarece plăcile de pardoseală sunt expuse în mod constant la pantofii noștri, obiecte grele și murdărie;
  • sunt antiderapante: această gresie antiderapantă este în general mată;
  • sunt rezistente: gresia de pardoseală este mai groasă decât cea de perete și, prin urmare, are o rezistență mai mare.

3. Modelul și culoarea plăcilor de gresie

Există mai multe tipuri de gresie, dar principalele și cele mai comune sunt cele lucioase și mate. Avantajul plăcilor de gresie lucioase este aspectul lor atractiv. Datorită efectului său de luciu și oglindă, face ca o cameră să pară vizual mai mare, mai eficientă și mai festivă. Dar există și o altă față a monedei: petele și zgârieturile sunt mai vizibile pe gresia lucioasă. În plus, astfel de plăci nu sunt potrivite pentru podele în locuri cu umiditate ridicată, deoarece apa le face alunecoase. Nu folosi niciodată gresie lucioasă pe terase sau verande în aer liber. Gheața și înghețul din timpul iernii vor face ca acoperirea să fie foarte periculoasă.

Pentru exteriorul casei, vei avea nevoie de o gresie exterior antiderapantă. Plăcile de acest fel au o textură aspră. Acestea nu reflectă lumina, deci nu va ajuta la corectarea percepției vizuale a spațiului. Cu toate acestea, textura plăcută a unei suprafețe mate va face ca atmosfera să fie mai calmă. În plus, praful, dungile și stropii nu vor fi la fel de vizibili pe ea, ceea ce înseamnă că va fi mai ușor de întreținut. În același timp, gresia mată este recomandată pentru pardoseli, în special în bucătărie, baie sau în alte încăperi unde este prezentă apa.

Nu mai puțin importantă este culoarea gresiei. De obicei, o gresie albă va face vizual spațiul mai mare, pe când o gresie neagră va oferi eleganță și un aspect sobru încăperii. Culoarea aleasă va depinde de preferințele fiecăruia, dar și ținând cont de sfaturile designerului.

4. Dimensiunea camerei

Dacă alegi gresie și faianță pentru un spațiu mare, cel mai bine este să te abții de la utilizarea de gresie de format mic în volume mari. Un număr mare de cusături va aglomera vizual spațiul, făcându-l să pară dezordonat. Plăcile mici pot fi folosite pentru a crea un perete de accent sau o zonă separată. Pe de altă parte, plăcile mari vor contribui la accentuarea dimensiunii camerei, iar niște plăci de gresie și faianță hexagonală este exact ceea ce ai nevoie.

Atât plăcile de format mare, cât și cele de format mic vor funcționa bine într-o cameră mică. Cu toate acestea, atunci când alegi o placă de bază într-un format mic, este mai bine să acorzi preferință culorilor calde și să utilizezi nuanțe luminoase pentru a sublinia detaliile. Dacă te decizi să alegi plăci de format mare, acordă atenție dimensiunilor acestora pentru a evita tăieri semnificative.

5. Calitatea suprafețelor din cameră

În cazul în care suprafața din camera pentru care alegi gresie nu este foarte uniformă, acest lucru va influența, de asemenea, alegerea ta în materie de gresie. Este mai ușor să ascunzi imperfecțiunile minore folosind plăci mici. De asemenea, va fi mai ușor să controlezi uniformitatea instalației. În cazul în care pereții sunt foarte deformați, este mai bine să se niveleze suprafața în prealabil. Acest lucru se poate întâmpla de obicei în baie, unde plăcile de gresie și faianță baie vor fi alese în dimensiuni mai mici.

Pentru a placa o suprafață curbă, cum ar fi o coloană sau baza unei băi semicirculare, plăcile de mozaic sunt ideale, deoarece segmentele lor mici se lipesc pe o grilă flexibilă.

Dacă ești norocos și pereții sunt drepți, orice dimensiune de gresie va funcționa.

6. Plasarea mobilierului

Amplasarea mobilierului și a altor elemente din cameră va afecta alegerea plăcilor de gresie. De exemplu, dacă alegi ceramică pentru baie, cel mai bine este să eviți un relief pronunțat în zonele în care există un încălzitor de prosoape, robinete sau un buton de scurgere montat pe perete. Realizarea unor găuri discrete în astfel de plăci și mascarea lor ulterioară va fi foarte dificilă.

Ia în considerare în prealabil poziția mobilierului în cameră. Cel mai bine este să nu folosești gresie cu relief în zonele în care mobilierul trebuie să se potrivească strâns pe perete.

Poți găsi multe modele de plăci de faianță baie modele noi pe internet, la prețuri accesibile.

Plăci din gresie care nu se vor demoda degrabă

Oricine și-a renovat casa a trebuit să se confrunte cu problema alegerii unui finisaj. Plăcile trebuie să fie durabile, frumoase și preferabil să nu se demodeze.

Oamenii practici aleg plăcile ceramice. Acestea sunt mai durabile și nu necesită o îngrijire specială, spre deosebire de alte materiale. Plăcile ceramice, care imită lemnul și piatra naturală, vor fi potrivite pentru adepții stilului ecologic și pentru cei care apreciază armonia și confortul.

În prezent, tehnologia modernă reproduce cu atâta acuratețe culoarea și detaliile minuscule ale texturii încât replica ceramică este greu de distins de original.

Ceramica rezistă la lumina soarelui, la umiditate ridicată și la șocuri mecanice.

Plăcile de gresie marmură adaugă lux interiorului.

Ceramica, care imită marmura fină, se va potrivi celor care doresc să adauge o notă de lux și rafinament.

Modelele întunecate și ușoare de marmură cu un model mare și vene contrastante arată deosebit de bine în interior. Producătorii de plăci ceramice scot în evidență frumusețea naturală a acestui material prin formatul său mare și prin luciul spectaculos, care oferă o eleganță deosebită.

Această variantă de gresie este potrivită pentru spațiile mari. Atunci când sunt așezate, îmbinările sunt practic invizibile, ceea ce face ca suprafața să pară uniformă și monolitică.

Mozaicul aduce prospețime podelelor și pereților.

O altă opțiune este reprezentată de plăcile de mozaic fără sudură, care imită o podea venețiană tradițională.

Pentru a o produce, se amestecă diferite tipuri de piatră naturală - ciment, sticlă, piatră și marmură. Rezultatul este o podea cu nuanțe și texturi diferite.

Aceasta arată proaspăt și original, și poate decora nu doar pardoseala, ci și pereții.

Modelele geometrice cu modele pop art, grafice și iluzii optice vor diversifica orice interior calm. Plăcile ceramice, care sunt compuse din triunghiuri, pătrate, romburi și sectoare într-un aranjament caleidoscopic, sunt cele mai populare în prezent. Suprafețele structurate, cu reliefuri aproape imperceptibile, sunt deosebit de interesante în interior. Cu așa modele vor fi decorate spațiile mici, cum ar fi peretele din spatele blatului de bucătărie.

Plăcile de gresie sunt un material de placare foarte căutat. Cele mai importante avantaje ale sale sunt durabilitatea, rezistența la umiditate, ușurința de întreținere și rezistența la substanțele chimice de uz casnic.

Îngrijirea corespunzătoare a plăcilor va prelungi durata de viață a acestora. Alege un produs fără bază acidă și cu granulație mică. Apa caldă cu adaos de detergent pentru sticlă este cea mai bună pentru curățarea plăcilor de gresie.

Dacă îți dorești o acoperire a suprafețelor interioare și exterioare ale casei tale care să aibă toate aceste specificații, alege gresia de înaltă calitate și bucură-te de aspectul său vizual și practic pentru mult timp. Gresia şi faianţa sunt elemente de decor interior și exterior ce se caracterizează prin durabilitate, întreţinere facilă şi opţiuni numeroase de asociere. Diversitatea mare de soluţii existente şi personalizare sunt detalii ce vor ajuta la construirea unui spaţiu cu personalitate.

 

Coșul de cumpărături

Nu ai adăugat niciun produs în coș
Continuă cumpărăturile
Folosim cookie-uri

Acest site web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorului. Pentru mai multe informații, consultați Politica cookie .